Silostop Kuilfolie

Voor de gespecialiseerde melkveehouder!
  • Unieke zuurstofbarrière film die meer dan 50 x minder zuurstof doorlatend is dan conventionele kuilplastiek.
  • Hierdoor weinig tot geen bewaar- en uitkuilverliezen met een hogere ruwvoerkwaliteit en -rendement als gevolg
  • 55 micron dik dus 2,5 x minder dik dan conventionele plastiek van 125 tot 150 micron dik. Bvb Rol 10 x 50 m weegt 20.8 kg.
  • Wordt eenlaags toegepast dwz enkel te bedekken met beschermende vogelnetten, rondom af te sluiten met grindzakken en om de 5 m dwars te verzwaren.
  • Dit is het einde van het autobandentijdperk !!
  • Wordt reeds in 57 landen vermarkt maar sedert 2016 in België.

Technische info

Silostop Black is zeer dun, namelijk 55mm.

Silostop Black Ultimate Oxygen Barrier Film wordt wereldwijd erkend als de toonaangevende zuurstofbarriere film voor het bewaren van optimale kuilvoerkwaliteit.

Silostop Black is dun, licht en zeer sterk, waardoor het makkelijk te hanteren en toe te passen is. De unieke eigenschappen van zuurstofbarrière zijn meer dan 60x effectiever zijn dan conventionele zwart / wit folies, en het houdt nog meer zuurstof tegen in vergelijking met traditionele vacuumfolies. Dit is de meest gasdichte kuilfolie op de markt!

De folie kan gemakkelijk opgerold worden tijdens het ontkuilen van het voeder en zo hergebruikt worden. Dit doen wij ook al enige jaren. Wanneer de silo van bvb 10m breed ten einde is snijden we de volledige rol in 2 en zodoende maken we 2 nieuwe rollen kantplastiek van 5m breed die we in de volgende silo opnieuw gebruiken. Zo drukken we de kosten maximaal, hebben we zeer weinig afval en hebben we toch een super inkuilrendement! De silostop zuurstof barrière film is niet de goedkoopste film die er bestaat. Gebruik hem dus goed, zo haal je een uitstekend rendement! Ook wordt bij grotere jaaraankopen een volumekorting gerekend van 5% korting voor >1500m² en 7,5% voor >3000m².

Naast Silostop kuilfolie Black 55µm kunnen ook andere kuilproducten verkregen worden om de voeders optimaal te bewaren met Silostop. Vogelnetten in verschillende afmetingen en gevulde of lege grindzakken met handvat vergemakkelijken het goed afdekken van de kuil. Ook zijn Silomats (1,20m x 2,40m) te verkrijgen, dit zijn handige verzwaarde matten om de kuilsnede te beschermen tegen inkomende zuurstof.

Historiek

Reeds in 2013 werden de eerste contacten gelegd en werd in Zuidschote proefondervindelijk 1 grassilo met Silostop barrière film 45 micron dichtgelegd. Daarboven zoals voorgeschreven vogelnetten, zandzakken rondom en om de 5 m dwars.

De resultaten waren super, zowel kwalitatief als arbeidstechnisch, in vergelijking met de klassieke kuilbedekking (nieuw plastiek, oude plastiek, zandzakken rondom, vogelnet, banden).

Daarna werden stelselmatig graskuilen, maiskuilen en zuivere perspulpkuilen op dezelfde manier ingekuild dwz met slechts 1 folie erboven. Er was duidelijk te zien dat de resultaten nog beter waren waar de folie in rechtstreeks contact met de kuil ligt dan waar hij boven de zijkantfolie ligt. Het is dus zeker aan te raden zo smal mogelijke zijkant folie te gebruiken.

In de daaropvolgende jaren tot heden worden telkens alle kuilen met silostop 55 micron dichtgelegd, met altijd een uitstekend resultaat. Elk die het wenst mag dit komen bekijken wanneer hij wil, de praktijk bewijst het!