MAYO KOEMATRASSEN

Voor het comfort van uw melkvee!
 • Individuele matras in éénlaagse uitvoering, dus geen kapotte hoezen
 • Zeer hygiënisch, neemt geen melk of urine op, eenvoudig proper te            houden
 • Geen uitglijdende dieren, zeer veel grip
 • Goede indrukbaarheid > 20 mm, dus goedgekeurd voor VLIF-steun
 • Geschikt voor elke ligbox
 • Scherp geprijsd 

TECHNISCHE INFO

De MAYO type 44mm matras is een heel comfortabele matras. Deze matras voldoet aan de VLIF-normen voor 30% investeringssteun, met een DLG geteste indrukbaarheid van 20,4mm. De MAYO matrassen zijn standaard te verkrijgen in de afmetingen 1,10/1,15/1,20m x 1,83m. Waar deze maten niet passen, snijden we de matras voor u vooraf op maat!
Voor aanbindstallen kunnen we ook de MAYO type 32mm matras aanbieden, deze is robuuster en is nog beter geschikt voor dit staltype.

 

De matrassen zijn gemaakt van EVA schuim, of ethyleen vinylacetaat. EVA schuim wordt gekenmerkt door goede flexibiliteit, hoge elasticiteit en biedt voldoende weerstand aan veroudering. Het is een slijtvaste schuimsoort met opgesloten luchtbellen die maximaal comfort biedt, licht van gewicht is en nooit hard zal worden. In feite is het een luchtbed. Het ligbed bestaat dus uit één enkele laag zonder een toplaag, dus geen kans op scheuren!

 

De zachte structuur en indrukbaarheid van MAYO producten bieden in alle omstandigheden maximale grip. Droog of nat, ongeacht de hellingshoek. Hierdoor kunnen ze ook perfect gebruikt worden in bv. afkalfruimtes. Ook zijn ze water- en vuilafstotend, waardoor mest of strooisel niet aankoekt en vocht of bacteriën niet in de matrassen kunnen trekken.

Door het lichte gewicht (11 à 12 kg) en de eenvoudige uitvoering zijn deze matrassen zeer gemakkelijk zelf te plaatsen. Standaard worden deze gemonteerd met een middenstrip tussen 2 matrassen. Ze kunnen geplaatst worden in een stal met R-, zwevende- en flexibele ligboxen. De MAYO matras past altijd! Zowel bij nieuwbouw, renovatie als voor een enkele ligplaats/box. Voor jongvee worden deze ook vaak gebruikt. Bij de grote vaarzen gebeurt de plaatsing op de klassieke manier en bij de kleine kalfjes worden de matrassen een kwartslag gedraaid en naast elkaar gelegd (voor ligbedjes van 140 cm diep).

 

Ook kunnen we de MAYO kniebalk aanbieden. Deze zorgt voor een goede visuele bepaling van de ligplaats en biedt toch voldoende ruimte om bij het opstaan de voorpoot vooruit te zetten. De MAYO kniebalken zijn 70x70x2300 mm met afgeronde kanten.

 

De MAYO matrassen worden geproduceerd in Ierland en zijn sinds 1988 een wereldwijd gekend product. Nadat we proefondervindelijk zelf heel tevreden waren over deze matrassen in onze eigen melkveestal werd Helmon het verkoop- en verdeelpunt in België.

MONTAGE VAN DE MAYO KOEMATRAS

Het monteren van de matrassen is heel eenvoudig en alle nodige montagematerialen worden meegeleverd.

 

De matrassen worden 4 – 6cm uit elkaar en 5cm van de achterrand gelegd. Hierna worden ze aan het kopeinde vastgemaakt met vloten en vijzen/thunderbolts.

Vervolgens worden de middenstrips vastgemaakt tussen de matrassen.

Eventueel kan men ook een middenstrip voorzien op de laatste matras van de ligboxrij waarbij eerst 5 cm afgesneden wordt van de zijkant.

Ten slotte kunnen de matrassen vooraan voorzien worden van onze knieboom.

HYBRIDE FLEX-BOX

De enige ligbox die altijd en exact op maat staat!

TECHNISCHE INFO

Koecomfort is een belangrijke voorwaarde voor goede productieresultaten, langere levensduur en hogere levensproductie van de koeien. Hierdoor gaan we als melkveehouder telkens opzoek naar een beter systeem om de koeien te huisvestigen. De Hybride Flex-box past hier mooi in dit verhaal.

Alle voordelen van de Hybride Flex-boxen op een rijtje:

 • Altijd en exact op maat
 • Degelijk stalen basis
 • Standaard verhoogde en gebogen schoftboom
 • Flexibele beugels voor meer comfort
 • Flexbeugels rond 75mm, grotere vriendelijke ronding, minder druk
 • Eenvoudige en snelle montage, dus goedkoop
 • Compleet geleverd incl. montagemateriaal
 • Enige flexibele box met 10 jaar garantie
 • Gunstig geprijsd!
 
Al is uw veestapel niet zo uniform als u zou willen, zelfs de grootste koe krijgt extra comfort door onze flexibele beugels. Ook zijn deze boxen een must bij oudere of drachtige koeien. Het biedt hen meer comfort bij het rusten en de beweging verloopt vlotter zonder tegenwerking van harde ligboxbeugels.

Evenals onze MAYO matrassen worden de ‘Hybride flex boxen’ in Ierland geproduceerd. De basis is een standpaal met beugel die tot de golfschoftboom van metaal is, hieraan wordt dan de flexibele beugel bevestigd die voor het extra comfort zorgt. 

Kortom: Eenvoudig, goed en degelijk!