MAYO PAARDENMATRAS

 Zowel voor u als voor uw paard een must!

De matras biedt warmte, voert vocht af, geeft veel grip en is comfortabel. Met andere woorden: de MAYO paardenmatras neemt de functies over van strooisel in de stal. Hierdoor kan wel tot 80% bespaard worden op strooisel, wat economisch beter uitkomt!

DE PERFECTE ONDERGROND IN UW STAL!

  • Zachte structuur en indrukbaarheid
  • Lager tot geen strooiselgebruik met beter comfort
  • Water- en vuilafstotend
  • Maximale grip voor het paard
  • Verbetering van de paardenhoeven
  • Makkelijk afwasbaar en eenvoudig uitneembaar door laag gewicht
  • Naast elkaar te leggen en te versnijden naar gewenste groottes of             vormen van de stal

TECHNISCHE INFO

De MAYO type 44mm matras is een must voor zowel u als voor uw paard! De matrassen zijn zacht, comfortabel, bieden veel grip en zijn gemakkelijk te onderhouden. De MAYO matrassen zijn standaard te verkrijgen in de afmetingen 1,10/1,15/1,20m x 1,83m. Waar deze maten niet passen, kunnen ze heel eenvoudig versneden worden met een stanleymes.

 

De matrassen zijn gemaakt van EVA schuim (= ethyleen vinylacetaat).
EVA schuim wordt gekenmerkt door goede flexibiliteit, hoge elasticiteit en biedt voldoende weerstand aan veroudering. Het is een slijtvaste schuimsoort met opgesloten luchtbellen die maximaal comfort biedt, licht van gewicht is en nooit hard zal worden. In feite is het een luchtbed. Het ligbed bestaat dus uit één enkele laag zonder een toplaag, dus geen kans op scheuren! De matrassen zijn zeer licht, namelijk 11 à 12kg. Hierdoor zijn deze gemakkelijk uitneembaar bij bv. een grote schoonmaak van uw stal.

 

De zachte structuur en indrukbaarheid van MAYO producten bieden in alle omstandigheden maximale grip. Droog of nat, ongeacht de hellingshoek. De matrassen voelen glad aan, maar door de indrukbaarheid krijgen de paarden de nodige grip. Ook zijn ze water- en vuilafstotend, waardoor mest of strooisel niet aankoekt en vocht of bacteriën niet in de matrassen kunnen trekken. Daarnaast zijn de MAYO paardenmatrassen duurzamer dan elk ander alternatief, dus niet kapot te maken door de hoefijzers.

Door EVA schuim ook in andere vormen samen te drukken, kunnen we verschillende matrassen verkrijgen. Zo hebben we ook onderstaande varianten in ons assortiment:

  • De type 24mm mat is onze keuze om aan de wand te hangen. Deze matras heeft grotere afmetingen, namelijk 2,05m x 1,35m en een egaal oppervlak. Deze matrassen zijn gemakkelijk te monteren rechtstreeks tegen de muur a.d.h.v. de meegeleverde pluggen en schroeven voor hout en beton/baksteen. 
  • De Multi-mat is de ideale ondergrond voor waar grip uiterst belangrijk is. De afmetingen van deze matras zijn 1,72m x 1,22m. Ze heeft een extra sterk profiel (noppenmatras) en geeft daardoor meer grip. De Multi-mat wordt vaak gebruikt bij steile en/of snelle doorgangen en in trailers.

De matrassen kunnen daarnaast nog voorzien worden van een balk gemaakt uit gerecycleerd PVC. Deze kan gebruikt worden om zones af te scheiden, bv. bij een wasplaats of einde box, zodat water en strooisel niet verder kan.

 
De MAYO matrassen worden geproduceerd in Ierland en zijn sinds 1988 een wereldwijd gekend product. Nadat we proefondervindelijk zelf heel tevreden waren over deze matrassen werd Helmon het verkoop- en verdeelpunt in België.

MONTAGE

Het monteren van de MAYO matrassen in uw paardenstal is een heel eenvoudig proces.

 

De matrassen worden als puzzelstukken naast elkaar gelegd. Dit zonder bevestigingsmaterialen. De matrassen kunnen eenvoudig versneden worden met een stanleymes om in elke stal te passen.

 

De matrassen zetten de eerste weken nog wat uit. Daarom dient aan 2 zijden 3 cm vrij te blijven tegen de wanden, de naden sluiten zich na een tijdje zelf af.

HYGIËNE IN UW STAL

De MAYO paardenmatras is water- en vuilafstotend. Best wordt de matras op een licht hellende ondergrond geplaatst, zo kan de urine en ander vocht van en tussen de matrassen  afgevoerd worden. Ook de matras zelf is licht afhellend.  Afvoerroosters en dergelijken in de stal mogen dus volledig afgedekt worden met de matrassen.

 

De matrassen zorgen voor comfort en het vocht wordt afgevoerd. Hierdoor kan tot 80% bespaard worden in strooisel!